Dorn behandeling

Door middel van een Dorn-behandeling kan ik iemand van veel klachten afhelpen of helpen om klachten te verminderen. Ik ben Dorn-therapeut met specialisaties nek, schouders, heup en bekken. In de afgelopen jaren heb ik met regelmaat verbaasde cliënten de deur uit zien lopen. Het is zo bijzonder om met zo’n subtiele behandeling zoveel effect te kunnen bereiken.

Wat is Dorn?

De Dorn-methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in het bekken en de wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn († 19 januari 2011). Hij kwam erachter dat het begin van rugklachten vaak zit in een beenlengteverschil.

Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan één kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts draaien van het hoofd.

De Dorn-methode is een pijnvrije en effectieve manier om blokkades in de gewrichten evenals blokkades en scheefstand van wervelkolom en bekken met zachte druk te corrigeren.

Dorn-massage-door-Froukje

Beenlengteverschil

Bij vrijwel iedereen is er sprake van verschil in beenlengte. Hiermee wordt niet een verschil in bot lengte bedoeld. Dit kan alleen door een arts of fysiotherapeut worden vastgesteld na accurate meting van de bot delen. Is er een verschil, dan wordt dit meestal gecorrigeerd met zooltjes, hakjes of aanpassingen aan de schoen.

Beenlengteverschil kan echter ook ontstaan door ruimte tussen de gewrichtsvlakken van enkels, knieën en vooral het heupgewricht. Het verschil kan oplopen van een paar millimeter tot enkele centimeters. Een scheefstand van het bekken kan het gevolg zijn.

Behandeling

Tijdens de eerste behandeling ga ik onderzoeken of er sprake is van beenlengteverschil. Is er een verschil, dan ga ik het beenlengteverschil corrigeren.

Na correctie van het beenlengteverschil ga ik het bekken onderzoeken en deze zo nodig corrigeren. Vervolgens kijk ik naar het SI-gewricht, de wervels van de onderrug, de bovenrug, de schouders, de nekwervels en de armgewrichten en ga ik deze daar waar nodig corrigeren.

De Dorn–behandeling zorgt voor een volledige verbetering van de gewricht- en rugwervelpositie. Veel lichamelijke klachten of gezondheidsproblemen vinden hun oorsprong in de rug.

Mogelijke te verhelpen klachten

  • heupklachten
  • lage rugpijn
  • hoofdpijn(en)
  • nekklachten
  • schouder- en rugklachten
  • hernia/ischias
  • whiplash
  • knieklachten
  • voetproblemen
  • bekkenscheefstand

Samengevat

De Dorn-behandeling is een pijnvrije en zachte methode om de rugwervels te corrigeren. Geen pijnlijk gekraak of getrek aan je lichaam.

TIP!

Een combinatie van een ontspannende Breuss massage (massage van de wervelkolom) direct na een Dorn behandeling is heerlijk om de nawerking te verzachten.


Ontdek meer van Gezondheidspraktijk Elro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.