Avocado; hoe kan ik deze eten?

Avocado; hoe kan ik deze eten?
Laatst kreeg ik deze vraag van een klant. Ik dacht toen, dat is een leuk onderwerp om wat over te schrijven. Dit weten vast meer mensen niet.

Avocado, Voedsel, Voeding, Organische

Avocado’s zijn zo romig als boter, hebben een volle smaak en passen in veel gerechten. Avocado is een vrucht en geen groente! Er zitten veel goede voedingsstoffen in een avocado. Wist je dat een avocado onder andere vitamine A, B6, B12, C en K bevat en meer kalium dan een banaan? Hiermee geven ze, net als ander fruit, een boost aan je immuunsysteem. De vitamines, in combinatie met selenium, zink en omega-3 vetzuren werken bovendien ontstekingsremmend. Prima dus, dat je avocado eet omdat je hem lekker vindt. Maar nu weet je ook dat hij gezond is!

Welke moet ik kiezen?

Laten we eens starten in de supermarkt.
Je staat voor het vak avocado’s maar Eetlust, Avacado, Avo, Avocadowelke moet je nu kiezen. Hoe weet je nu dat een avocado rijp is? Nou, daar heb ik een trucje voor. Haal het steeltje van de avocado af en kijk naar de kleur eronder. Bruin of vlekjes? Dan is de avocado te rijp en niet meer lekker. Groen? Dan is de vrucht nog niet rijp genoeg. Zie je een gele kleur, dan gaat deze met jou mee naar huis. Deze avocado is perfect rijp en klaar om te eten.

Wat kun je ermee?

Dan ligt hij bij jou in de koelkast. Wat kun je er dan mee doen?
Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Je kunt van avocado een heerlijke spread maken door hem fijn te prakken wat zout, peper en eventueel citroensap of limoensap. Lekker voor op brood.
  • Je kunt een avocado door de smoothie doen. Daar wordt de smoothie lekker romig van.
  • Je kunt plakjes avocado op een snee brood met vleeswaar doen of op een snee brood met zalm en evt. verse dille.
  • Je kunt er natuurlijk quacamole van maken. Avocoado prakken met ui, knoflook, rode peper en limoen. Heerlijk! Zie voor het recept mijn blog over de totillataart.
  • Je kunt avocado door een salade doen.

Avocado Salade, Avocado, Salade, Buffet

Avocado’s zorgen ervoor dat je langer vol zit. Avocado’s bevatten in verhouding tot andere vruchten wel veel calorieën, maar ze bevatten voornamelijk onverzadigd vet. Dit is een type vet dat bekend staat om de gunstige gezondheidseffecten. Bovendien bevatten ze weinig (fruit)suikers. Dat is dan weer een voordeel! Door het hoge vetgehalte geven ze bovendien snel een verzadigd gevoel. De vele vezels in avocado hebben hetzelfde effect. Na een broodje avocado kun je er makkelijk weer een paar uur tegenaan. Dag snaai-aanval!

Heb jij ook nog leuke recepten of ideeën met een avocado?  Laat bij comment ideeën en tips achter zodat meer mensen hier van kunnen profiteren.

groetjes Froukje


Ontdek meer van Gezondheidspraktijk Elro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *