Mijn verhaal

MIJN VERHAAL

Als jong meisje zei ik altijd dat ik diëtiste of fysiotherapeut wilde worden. Door een hernia, die ik op 13 jarige leeftijd kreeg, kon ik de opleiding tot fysiotherapeut niet doen.Wie ben ik? Froukje van Duinen. Praktijk aan huis. Ik had me dus al helemaal verdiept in de opleiding tot diëtiste totdat een hele forse dame een keer vertelde dat ze echt niet van plan was om af te vallen. Ik ben daar zo ontzettend van geschrokken dat ik heb besloten om toch maar niet de opleiding diëtiste te gaan doen. Stel je voor dat ik allemaal personen tegenover mij kreeg die niet gemotiveerd waren om iets te gaan doen aan hun levensstijl.
Via een stageplek en vakantiewerk rolde ik in de bankwereld en daar heb ik jaren met veel plezier gewerkt. Na 26 jaar bij de bank gewerkt te hebben, kreeg ik te horen dat mijn functie kwam te vervallen. Ik ben dus gaan nadenken wat ik de komende 20 jaar nog wil gaan doen. En vooral, waar word ik blij van?

Ik kwam toen toch weer bij mijn jeugdwens terecht om iets met voeding of diëten te doen. Al zoekende op het internet kwam ik de opleiding tot Gewichtsconsulent tegen en ik wist direct dat ik dit wilde gaan doen. Ik heb hier absoluut geen spijt van gehad. Wat heeft mij dit al veel gebracht, ook persoonlijk.

Vanaf de tijd dat ik een hernia kreeg heb ik ook last van obstipatie. Ik gebruikte dagelijks poeders om naar het toilet te kunnen. Diverse darmonderzoeken heb ik gehad. Mijn darmen hebben nooit echt goed gewerkt. Al jaren ben ik ook met mijn gewicht aan het stoeien. Ik ben te zwaar en heb allerlei diëten gevolgd. Het gevolg was dat ik steeds minder ben gaan eten. Ook heb ik me heel lang moe gevoeld. Dokters wisten niet wat dit was en ik moest het er maar mee doen.

Tijdens de opleiding leerde ik al gauw dat we meer moesten eten. Ik heb mezelf natuurlijk direct uitgerekend en ben gaan eten wat ik nodig heb. Dit was voor mij wel heel eng. Wat schetste al gauw mijn verbazing! Ik kon nu dagelijks zonder moeite naar het toilet. Bovendien voelde ik me niet meer moe. Wat een energie had ik opeens. Wat een heerlijkheid.

Door te eten op maat, dus echt wat jij nodig hebt, krijg je meer energie en zijn je darmen veel gezonder.

Door dit zelf te ervaren en ook te horen van mijn proefpersonen, die ik tijdens mijn opleiding begeleide, weet ik zeker dat ik heel veel mensen kan helpen.

Vanaf 1 januari heb ik een eigen coaching praktijk waar ik mensen help om af te vallen en om zich fitter te voelen. Wat geweldig om te zien dat gezonde uitgebalanceerde voeding op maat een hoop kan doen.

Froukje


Ontdek meer van Gezondheidspraktijk Elro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Wat een veranderingen, wens je heel veel succes en plezier met je eigen coaching praktijk 🙂
    hartelijke groet, Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *